Skip to main content

CulturA & Zo bestaat 5 jaar en trakteert

  • Gepubliceerd op 3 oktober 2024

CulturA & Zo is jarig!

Op vrijdag 4 oktober is het alweer 5 jaar geleden dat CulturA & Zo de deuren (her)opende van het cultuurhuis in de Dorpsstraat in Nootdorp. De opening werd verricht door voormalig burgemeester Francisca Ravestein en Hans Dorrestijn trad op in het vernieuwde theater. Het gebouw had een make-over gekregen en alle bibliotheekboeken kregen door het hele pand een plekje. De cultuurdocenten hielpen met het wennen aan deze prachtige omgeving en de bezoekers wisten de deur, en de rode loper, al weer gauw te vinden.

Omdenken

Maar nog geen zes maanden later kwam de coronacrisis en zag de wereld er ineens een stuk anders uit. Maar CulturA ging niet bij de pakken neerzitten en met de 20 tweezitbankjes lieten ze de artiesten optreden als de coronaregels dat toelieten. En wat een steunbetuigingen vielen kwamen er binnen in de korte tijd dat mensen de nieuwe uitbaters hadden leren kennen. “Hoe kan iets wat er pas zo kort is al zo gemist worden”, is een reactie die tot op vandaag gekoesterd wordt.

Cultuur en zoveel meer

Inmiddels is CulturA & Zo uitgegroeid tot een toonaangevend multifunctioneel cultuurhuis wat zowel in Nederland als in het buitenland prominent op de kaart staat als het gaat om het voorbeeld hoe diverse culturele functies bij elkaar voegen leidt tot een cultuurhuis wat zorgt voor ontmoeting en verbinding tussen mensen. Er zijn al zoveel communities (groepjes) ontstaan in CulturA & Zo en dat geeft precies aan waar de toevoeging ‘&Zo’ voor staat. Cultuur en zoveel meer.

Bedankt

Petra Togni, directeur-bestuurder voegt toe; “En dat hebben we natuurlijk niet alleen gedaan, zoals met alles deden we dit ook samen. CulturA & Zo dankt dan ook graag alle bibliotheekbezoekers, koffieklanten, feestvierders, culturele huurders, studenten, harde werkers, theaterpubliek, artiesten, lunchers, talenten, voorleesoma’s, krantlezers, medewerkers, vrijwilligers, manusjes-van-alles, technici, schoonmakers, tipgevers en fans voor het samen met ons bouwen aan het leukste cultuurhuis van Nederland!”

Tijd voor een feestje

Bij bestelling van een kop koffie of thee ontvangt iedereen een gratis huisgemaakte appelcake (van Ria natuurlijk). Want feestvieren doe je samen!
Deze actie is enkel geldig op vrijdag 4 oktober 2024.