Skip to main content

Kinderboekenweek 2024 - Lekker Eigenwijs!

  • Gepubliceerd op 18 september 2024

Van 2 tot en met 13 oktober vieren we de Kinderboekenweek met het thema 'Lekker Eigenwijs!'. Karakters met een geheel eigen willetje worden tijdens deze Kinderboekenweek speciaal in het zonnetje gezet. Ontdek de leukste boeken en vind jouw eigenwijze leesplekje in de Bibliotheek! Op zaterdag 5 oktober organiseert de Bibliotheek Oostland in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp 3 activiteiten speciaal voor alle kinderen met een uitgesproken mening.

Om 15.00 uur begint de eigenwijze voorstelling van de Hermannen bij ons in CulturA & Zo.

Ontvlucht jij je problemen altijd met de snelheid van het licht, of ga je er juist recht op af? Deze vraag zetten De Hermannen centraal in hun voorstelling ‘Herman, we have een probleem’. In deze hilarische familievoorstelling doen De Hermannen weer precies waar ze goed in zijn: gekke dansjes, grappige teksten, rappen en ruzie maken. Natuurlijk maken ze het naar verloop van tijd wel weer goed. Kaartjes zijn te koop via de website en kosten €13,50, inclusief een lekkernij. Leden van de bibliotheek betalen slechts €12,50.

Activiteiten in Berkel en Rodenrijs

In de aanloop naar de opening van het nieuwe cultuurhuis organiseren we samen met Casa Cadanza in Berkel en Rodenrijs ook twee lekker eigenwijze activiteiten!

Om 10.30 uur - Interactieve theatervoorstelling ‘De eigenwijze prullenbak voor kinderen van 4-9 jaar.

In deze avontuurlijke show van theatermaker Melvin Kunst, worden kinderen op een speelse manier bewust gemaakt van het belang van recycling en duurzaamheid. In "De eigenwijze prullenbak" staat een levendige en ietwat chagrijnige prullenbak centraal. Deze prullenbak heeft een eigen willetje en is vastberaden, hij wil helemaal niets in zijn bak! En Melvin, die begrijpt dat niet…recyclen is toch juist leuk?! Kaartjes kosten € 5,00 en de voorstelling vind plaats in het zalencentrum Rehobot (Hart van Berkel). Meld je aan via de website van de bibliotheek.

Van 10.00 uur tot 16.45 uur - Pop-up Escape Room in de bibliotheek voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Er wordt een tijdelijke escape room ‘Museum Eigenwijsje’ gebouwd in de Bibliotheek Oostland vestiging in Berkel en Rodenrijs. De hele dag kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar hier aan meedoen en lekker eigenwijze oplossingen bedenken om te uit te breken. Over de dag verdeeld, tussen 10.00 en 17.00 uur, zijn er 8 verschillende rondes waar maximaal 8 kinderen tegelijk aan kunnen deelnemen. Inschrijving kost € 2,50 per persoon. Op de website van de bibliotheek vind je alle tijdsloten en kun je een tijd die bij jou past.

Meer informatie

Meer informatie over deze leuke activiteiten vind je op de website van de Bibliotheek Oostland https://www.bibliotheekoostland.nl/actueel/kinderboekenweek.html