Skip to main content

Kom naar de expositie van de cursisten van ‘Lang Leve Kunst!’

  • Gepubliceerd op 10 september 2024

In de vestiging Berkel en Rodenrijs van de Bibliotheek Oostland kun je elke twee maanden een nieuwe expositie van een lokale kunstenaar of verzamelaar bewonderen. Deze keer is er geen individuele kunstenaar, maar een hele groep die samen exposeert. De groep bestaat uit senioren en ouderen die hebben deelgenomen aan de cursus ‘Lang leve kunst!’. De expositie werd op 31 augustus officieel geopend door wethouder Titia Cnossen van de gemeente Lansingerland.

Opening

Dat kunst en cultuur een belangrijke rol hebben in onze gemeente blijkt uit het feit dat wethouder Titia Cnossen tijdens de Open Cultuurdag tijd maakte om de expositie te openen. Ze benadrukte het belang van samen bezig zijn met kunst en cultuur, als middel om mensen met elkaar te verbinden. Dit kwam goed naar voren door het feit dat de groep zo actief betrokken is en samen de expositie hebben ingericht. Ook gaf ze aan dat het mooi was om te zien hoe een mantelzorger samen met haar moeder heeft meegedaan met deze cursus. De unieke combinatie van kunstsoorten in de expositie is heel bijzonder. Zo kun je middels het scannen van een QR-code de stem van een dichter horen, tijdens het bekijken van de werken. Hierdoor wordt het geheel versterkt en komt alles nog beter binnen bij de aanschouwer.

Lang leve Kunst!

Tijdens de cursus krijgen de deelnemers een kunstproeverij: kunst kijken, woordkunst, schilderkunst, fotokunst en steenkunst. Deze mix van lessen, technieken en docenten bood hen de kans om te experimenteren en te ontdekken. Naast ontdekken stond ontmoeten centraal. De groep leerde elkaar kennen tijdens de cursus, bezocht samen kunstenaars in hun ateliers in Lansingerland en richtte ook gezamenlijk de expositie in. In de expositie komen alle kunstwerken samen: bewonder de kunstwerken, lees een gedicht of laat je voorlezen door de kunstenaar zelf! Dit doe je door de QR-code bij het kunstwerk te scannen met je telefoon. Dan hoor je de stem van de kunstenaar en voel je nog meer de bezieling die de deelnemers in hun werk hebben gelegd. Deze expositie is te bezichtigen tot 31 oktober, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Zin om ook deel te nemen aan deze leuke cursus? Dan kun je je alvast aanmelden via de informatie bij de expositie. Je wordt dan direct op de hoogte gebracht zodra de volgende cursus weer is gepland. De cursus en expositie zijn mede mogelijk gemaakt door:Lansingerland Beweegt, Bibliotheek Oostland, Gemeente Lansingerland, Lang leve kunst fonds, Houtbank Lansingerland, Aleid Egas (schilderkunst), Marc Olthoff (fotokunst), Jellie Piersma (steenkunst) en Yvonne Peschier (woordkunst en kunst kijken).